Of het nu een online juwelier of normale juweliers betreft, sommige merken ken je al voordat je ze daadwerkelijk leert kennen. Deze juweliers zijn internationaal zo beroemd, dat de prijs vaak wel een issue wordt. Een willekeurige top 7 aan internationale juweliers, want wie mooi wil zijn, moet geld uitgeven!

1. Harry Winston

De Amerikaanse juwelier Harry Winston rolde het juwelier vak in dankzij zijn vader. De ouders van de juwelier in spe immigreerden vanuit de Oekraïne naar de Verenigde Staten. Het juweliers imperium van Harry Winston startte na de acquisitie van de juwelencollectie van Arabella Huntington. Zij had een collectie waar juweliers van gaan watertanden; als vrouw van spoorwegenmagnaat Henry Huntington verzamelde zij een van de meest indrukwekkende juwelenverzamelingen die bestond uit indrukwekkend kopstukken van juweliers. Online juweliers bestonden nog niet, maar de juwelier Winston had een grote invloed op de collectie. Natuurlijk is juwelier Harry Winston bekend doordat hij de Hope Diamond doneerde aan het Smithsonian in 1958.

  • Van Cleef en Arpels Juwelier
  • Harry Winston Juwelier
  • Buccellati juweliers

2. Buccellati

Buccellati is een van de belangrijkste juweliers in Italië en staat bekend om de elegantie, klasse en traditie van de veredeling. De juwelier houdt de traditie van Buccellati hoog in het vaandel, en houdt rekening met de historie van de antieke oudheid. De Buccellati juweliers creëren sinds 1750 de meest elegante en gerenommeerde juwelen. Menig juwelier is jaloers op het feit dat de juweliers van Buccellati in een adem genoemd worden met luxe, kwaliteit en vakmanschap. Ook als online juwelier doet Buccellati het uitstekend, een juwelier online plukt immers vruchten van een goede reputatie.

3. Van Cleef & Arpels

De Franse juwelier Van Cleef & Arpels bestaat uit de juweliers Salomon Arpels en Alfred van Cleef. Ze openden hun eerste juwelier (natuurlijk toen nog geen juwelier online) in 1906 in Parijs en bleken experts in juwelen, horloges en parfum. De juweliers zijn bekend om hun expertise met de manier waarop zij edelstenen bewerken en hun spectaculaire procedure van stenen zetten die de Mystery Setting wordt genoemd. De huidige juweliers van het juwelier bedrijf brachten in 2009 een reeks luxe parfums uit en in 2010 kwam Van Cleef & Arpels met een nieuwe hoogstaande juwelencollectie tijdens de Biennale des Antiquaires.

4. Cartier

De Franse juweliers van Cartier zijn gespecialiseerd in het maken van zeer luxueuze sieraden, waaronder horloges, ringen, armbanden en kettingen. Juwelier Cartier is vooral bekend van de internationaal beroemde horloges die gezien worden als een soort van statussymbool. Als online juwelier doet Cartier het dan ook uitstekend. Cartier is rond 1900 opgericht door Louis Cartier, juwelier in spe die in 1904 het eerste daadwerkelijk werkende polshorloge uitvond. Cartier zijn de eerste juweliers die zelfstandig sieraden maakten.

  • Graff Juwelier
  • Chopard juwelier
  • Bulgari juweliers

5. Graff

De Joods Engelse juwelier Laurence Graff is het meest bekend om zijn unieke en uitzonderlijke juwelen. De juwelier was de nummer 1 leverancier van zeldzame juwelen en sieraden aan de rijken. Sommige producten zullen niet als online juwelier verkocht worden: bijvoorbeeld de Wittelsbach Diamond die voor 16.4 miljoen pond werd gekocht. De juweliers van Graff kregen kritiek op het feit dat men 4 karaat van de steen slepen en het feit dat de historische diamant werd aangepast. Anderzijds braken de juweliers van Graff wel een record toen er 26 miljoen pond werd betaald voor een roze diamant. Een juwelier online is toch een andere categorie!

6. Chopard

De Zwitserse juweliers van Chopard vinden hun oorsprong in 1860 bij Louis-Ulysse Chopard. De juwelier richtte zich oorspronkelijk op de ontwikkeling van zakhorloges en is tegenwoordig bekend om de luxe horloges, juwelen en accessoires. De innovatieve inslag van de juweliers van Chopard sluit aan op wat er in de mode is, maar blijft altijd authentiek en uniek. Een online juwelier met Chopard in het assortiment, zal zelden klagen. Chopard is een van de vier deelnemende merken in de
Fleurier Quality Foundation (samen met Bovet, Parmigiani en Vaucher), een soort keurmerk voor kwaliteit. De Qualité Fleurier standaard is een tegenhanger van de Geneve standaard.

7. Bulgari

De Italiaanse juweliers van Bulgari staan bekend om de geweldige kwaliteit en het is dus niet voor niets dat het merk als luxe merk gepromoot wordt. Als online juwelier kennen de horloges, tassen, geurtjes en accessoires veel fans. Kies een vijfsterrenhotel en de badspulletjes zijn van Bulgari, zo’n juwelier is het. Sterker nog, de juwelier heeft een eigen hotelketen…slaap lekker!